7 grundlæggende svensk grammatiktip til at gøre det nemmere at komme i gang på svensk

Lære svensk? Føler du dig skræmt af svensk grammatik? Her er nogle gode nyheder: Svenske grammatikregler ligner generelt engelske.

Men i denne guide vil jeg gøre mit bedste for at gennemgå et par grundlæggende svenske grammatikregler, som du skal kende, så du kan komme i gang med at tale svensk. Lad os gå!

Pro tip

Med  Swedish Uncovered   vil du bruge min unikke StoryLearning®-metode til at lære svensk gennem historie…ikke regler. Det er lige så sjovt, som det er effektivt. Hvis du er klar til at komme i gang, så  klik her for en 7-dages GRATIS prøveperiode .

For et hurtigt overblik over de grundlæggende svenske grammatikregler i dette indlæg, tjek indholdsfortegnelsen nedenfor. Du kan bruge den til at navigere til den sektion, der interesserer dig mest.

Indholdsfortegnelse

1. Svensk Har Ord Køn

Køb mobiltelefonnummerliste

Ordet køn er et begreb, der ikke findes på engelsk, men på svensk findes det. Så det kan være svært at få styr på det i starten. Men med øvelse vil det være en leg, især hvis du følger reglerne for StoryLearning og læser bøger på svensk .

Svensk bruger to køn: almindeligt køn og intetkøn.

Fælles køn refererer til både de feminine og maskuline køn, der plejede at eksistere på svensk. De bruges ikke længere og blev kombineret til det fælles køn.

Det andet køn er intetkøn og bruges til ting, der ikke er i ovennævnte kategori.

Generelt bruges intetkøn til ting, der ikke er i live, mens det almindelige køn bruges til ting, der er i live.

Der er dog undtagelser til det. For eksempel er “barn” og “vidne” intetkøn, mens “sten” er almindeligt køn. Men for det meste vil den klassificering fungere.

Disse køn kaldes normalt ett -gender og en -gender og bruges kun til navneord. En og ett ligner “an” og “a” på engelsk. En bruges til fælleskøn og ett for intetkøn.

Det mest almindelige køn er passende det almindelige køn, hvilket betyder, at en bliver brugt mest. Det er ret nemt at bruge dem, da du bare tilføjer dem før navneordet, sådan her:

  • ett barn (et barn)
  • en skog (en skov)
  • ett hus (et hus)

For at danne sætninger på svensk હજાર હશે તેઓએ korrekt, er det vigtigt at bøje verberne. Den gode nyhed er, at svenske verber konjugerer efter tid, ikke person. Så uanset hvilket pronomen du bruger “jeg”, “vi”, “de” osv., forbliver verbet det samme.

Svenske verber kan opdeles i fire forskellige verbtyper, og de fleste typer inden for samme gruppe er bøjet på samme måde.

Gruppe 1

Den første gruppe har langt flest verber, da over 50% af verberne skønnes at tilhøre den gruppe.

Et par eksempler:

Svensk gruppe 1 verbum bøjning

Gruppe 2

Gruppe 2-verber slutter også med c phone number bogstavet ‘a’ i almindelige kasus, men i stedet ændrer de udsagnsstammen.

A fjernes for at danne verbets stamme, og +er i stedet for +r tilføjes i den nuværende form. Suffikserne for datid og datid participium, +de og +t, er præcis de samme som for gruppe 1.

Gruppe 3

I udsagnsgruppe 3 indgår ord, der kun er en stavelse lange og slutter med en lang vokal (undtagen ‘a’). Verbets stamme er den samme som almindelig kasus.

Gruppe 4

Verbumsgruppe 4 er den sværeste gruppe, fordi den er opbygget af uregelmæssige og stærke verber. De har ikke noget ensartet konjugationssystem, så de fleste af dem skal læres, hvilket gør det ret svært for en ny elev.

Og under alle omstændigheder, bliv ved med at anvende StoryLearning-metoden og læs bøger på svensk for at opfange bøjningerne naturligt, mens du fordyber dig i historien.

Scroll to Top